'Månedens refleksion' er en lille månedlig skrivelse, som debatterer et aktuelt emne.

Vælg år til venstre og måned herunder.

 
2015 - 09


Børnene - ja, hvad med dem?Tre chefer i Odense Kommune er blevet fyret, fordi de gav en administrativ og økonomisk begrundet ordre om at lukke ned for et meget betragteligt antal forløb, som havde til formål at hjælpe udsatte børn og unge i kommunen. Havde de talt med børnene og de unge om det. Nixen bixen. Havde de talt med de fagpersoner, der kan vurdere de faglige konsekvenser af en sådan beslutning om det? Nixen bixen. Nu er de så heldig vis blevet fyret, men de skal såmænd nok være at finde på chefposter i andre kommuner indenfor overskuelig tid.

Der bliver ikke givet penge til hårdt tiltrængt opnormering af daginstitutionerne i denne ombæring af finansloven. Har man spurgt børnene om, hvordan deres daglige liv i daginstitutionerne vil kunne blive bedre, før man traf beslutningen? Nixen bixen. Har man spurgt de pædagoger og forældre, der er tæt på børnene? Nixen bixen. Fortæller forskningen os noget om betydningen af bare relativt gode normeringers betydning for kvalitet i børnenes mange daglige timer i daginstitutionen? I allerhøjeste grad. Har man talt med forskerne, før man besluttede at droppe forbedringerne af børnenes daglige liv i daginstitutionerne? Nixen bixen?

En af grundene til, at man ikke synes, at børnenes daglige liv skal forbedres lige nu, er, at man gerne vil give topskattelettelser til nogle af de mange forældre, der tjener rimeligt mange penge i forvejen. Ifølge Dansk Industri vil det nemlig betyde, at de mange forældre vil arbejde endnu mere, og det vil, ifølge Dansk Industri, garanteret være godt for den der vækst, du ved. Har man spurgt børnene, om de synes, det vil være smaddergodt, hvis deres i forvejen meget arbejdende forældre begynder at bruge endnu mere tid på arbejde? Nixen bixen. Vil børnene være hamrende glade for at se endnu mindre til deres forældre? Måske i enkelte tilfælde, men helt overvejende vil de være hamrende trætte af det.

Har man spurgt børnene til alle de der forældre, der skal flyttes rundt med i statslige styrelser osv, om de synes, det er en rigtig god ide, at de skal sige farvel til deres daginstitution, skole, fritidsaktiviteter og dermed deres venner og nære relationer? Nixen bixen. Jamen har man da overhovedet ikke tænkt på børnene og deres daglige liv i den sammenhæng? Nixen bixen.

Og hvad med de mange flygtningebørn, der kommer hertil. Får man altid snakket rigtigt i dybden med dem om alt det, som mange af dem har oplevet. Drab, voldtægter, adskillelse, kaos, krig osv. Nixen bixen. Jamen har de ikke brug for, at der bliver åbnet op for, at de i trygge rammer og på virkeligt kvalificeret vis får sat ord på det kaos af tanker og følelser, de går rundt med? Jo i den grad.

Alle de der børn med lange skoledage og mindre tid til fritid. Har man sådan for alvor fået snakket med dem om, hvad det betyder i forhold til at være barn? Nixen bixen. Jamen hvad så med alle de der børn, der skulle inkluderes og virkelig blive en del af fællesskabet - ved vi, om de selv oplever, at det er gået sådan? Nixen bixen.

Jamen tager man da slet ikke børnenes egen oplevelse af virkeligheden alvorligt?

You tell me!